23 Kasım 2012 Cuma

Kondisyon Cihazlarında Ev Tipi Ürünler ile Profesyonel Ürünlerin Kıyaslaması

Koşu Bandı, Eliptik Bisiklet  kategorisinde piyasada bir çok marka var. Marka  seçimi tabiki çok önemli. Ama marka seçimi kadar önemli olan bir diğer hususta ürünün ev tipimi yoksa profesyonel mi olduğu.
Çünkü Kondisyon cihazları,  Ev tipi ürünler ve Profesyonel olmak üzere ayrılıyorlar.
Bir örnek vermek gerekirse: 
Diyelim ki siz  3 HP motor gücü olan, maximum taşıma kapasitesi 150 kilogram olan bir koşu bandı almak istiyorsunuz. Koşu bandını da bir okulun spor salonuna  almak istiyorsunuz.Yakınlarınıza sordunuz size yukarıda verdiğim değerlere sahip bir koşu bandının işinize yarayacağınızı söyledi. ve sizde gittiniz koşu bantlarını aldınız. Evet motor gücü yüksek evet taşıma kapasitesi yüksek ama 10 gün sonra bir öğrendiniz ki günde 2 saatten fazla çalışabilen bir koşu bandı değilmiş. Ve meğerse siz yine yukarıda saydığım değerlere sahip bir koşu bandını alırken Profesyonel koşu bandı seçmeli imişsiniz. Ne kadar üzülürsünüz değil mi. Bu yüzden marka kadar ürünün grubunun  önemli olduğunu bilmemiz gerekir. Satıcıya ne amaçla kullanacağınızı net bir şekilde anlatmalı ve bir çok yere danışarak almalısınız.
Bir makale önerim var. Çok istifade edeceğinizi düşünüyorum. http://kosubandirehberi.blogspot.com/2012/11/kosu-bandnn-genel-kullanm-ve-kosu-band.html

Burada anlatmak istediğim konu illada profesyonel ürün alın demek değil.Sadece ihtiyacınız ne ise one göre tercih edin. Günde 1 saat  kullanacaksanız tabii ki gerekli değil.
Burada profesyonel ürünün maliyeti fazla değil mi dediğinizi duyar gibiyim. evet fiyatı tabii ki yüksektir. Ev tipi ürünlerin en üstündeki ürünün fiyatından biraz daha yukarıda başlayan bir fiyat çizgisi var. Yukarı doğru çıkıyor.
Burada profesyonel ürünlerin servisinin de farklı işlediğini söylememiz lazım. Cihazlar markasına göre değişmek ile birlikte genellikle yerinde servis garantisi veriyorlar. Tabii almadan önce mutlaka teyit etmeniz gerek. Bulunduğunuz il ve ilçede yetkili servislerinin olup olmadığına ve ne kadar sürede gelmeyi taahhüt ettiklerini mutlaka öğrenin.
İyi sporlar.
Aşağıda profesyonel grup koşu bantlarından bir örnek görüyorsunuz. Standartlarından farklı değil mi?






Hiç yorum yok: