30 Kasım 2012 Cuma

KONDİSYON KÜREK ALETLERİ NE İŞE YARAR?




Vücut yapısını güçlendirmek ve kaslarda dayanırlık sağlamak için tercih edilen bir spor aletidir. Kadınlar tarafından kol bölgesinde ki sarkmaları gidermek amacı ile kullanımı çok tercih edilmektedir. kondisyon küreklerinin kullanımı her cins ve yaşta tercih edilmektedir. 
Kondisyon Küreklerinin aslında çok çeşidi olduğunu söylemeliyiz. Fazla detaya girmemekle birlikte ilgilenenlerin wiki makalesindeki ilgili alana bakmasını öneririm. http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrek_(spor)

Kürek aletleri egzersizlerine yeni başlayan kişilerin ilk başlarda kısa süre ve hafif hareketler ile başlaması gerekir. Egzersizlerin devamında hareket süresi ve ağırlığı artırılmalıdır. Egzersizler esnasında kişi kendini yorgun ve halsiz hisseder ise çalışmaya ara vermesi gerekir. Günlük çalışma miktarı ilk günler 7 ila 8 dakika sonrasında ise her geçen gün artırarak günlük 20 dakikaya kadar çıkmalıdır. Bu çalışmaların daha etkin bir hale gelebilmesi için ve kısa süre içinde incelme ve kilo verimi elde etmek için egzersizlere başlamadan evvel 40 dakika yürüyüş veya 20 dakika koşu veya 45 dakika aerobik yapmak çok etkili ve sonuç alıcı bir yöntemdir.
Voit-R670-Kondisyon küreği ile çalışmalar aktif bir şekilde yapılmalıdır. Aktif çalışmalar ile kolların arka kısmında oluşum gösteren sarkmalar giderilebilir. Kondisyon kürekleri ile bel, omuz ve bacak kısmında ki kaslar güçlenir ve daha sağlıklı olur. Göğüsler yukarı kalkar ve sırt bölgesindeki yağlar, karın bölgesinde ki yağlar simit diye tabir ettiğimiz basenin hemen üstündeki bölgedeki yağlar ve basende oluşan yağlar erir ve kasa dönüşür.

Hiç yorum yok: