10 Temmuz 2013 Çarşamba

Neden Ev tipi koşu bandı yerine Profesyonel Koşu Bandı Almalıyım

Bir spor salonunuz var ve siz de bu platformda kullanılmak üzere profesyonel koşu bandı arayışı içerisindesiniz. Alacağınız koşu bandı için nelere dikkat ederdiniz. Biz tecrübelerimize dayanarak bu süreçten geçen kullanıcıların nelere dikkat ettiğini ve daha önemlisi nelere dikkat etmesi gerektiği ile ilgili bilgi ve fikir paylaşımında bulunmak istiyoruz. ,
Yazımıza başlarken spor salonu arayışında bahsettik ama bu bazen bir sitenin fitness ihtiyacı için kuracağı küçük bir fitness odası da olabilir, bir firmanın personeli için kuracağı bir iki tane koşu bandı ve kondisyon bisikletinden oluşan bir minik fitness salonuda olabilir. Bu noktada araştırma yapan kişilerin dikkat etmesi gereken kriterler ne olmalıdır sorusuna gelince;

  • Koşu Bandının günlük kullanım süresi - Günlük bir saatten fazla kullanmayacaksanız ev tipi koşu bandı işinizi görecektir. Profesyonel koşu bandına ihtiyacınız yoktur. 
  • Koşu Bandında binecek kişilerin en az ve en fazla kaç kiloda olacağı.
  • Koşu Bandını kullanacak kişilerin boylarının en az ve an fazla ne kadar olacağı
  • Koşu Bandını kullanacak kişilerin en fazla kaç km hıza çıkacağı 
  • Koşu bandını kullanacak kişilerin  sadece zayıflamak mı yoksa hız amaçlı kullanıp kullanmayacağı.
  • koşu bandını kaç kişinin kullanacağı.- 3 kişiden fazla kişi kullanacaksa mutlaka koşu bandının profesyonel tip olması

gibi kriterleri en önemlilerin arasına sokabiliriz.Bu soruların cevabı size ev tipi koşu bandı mı yoksa profesyonel koşu bandı mı alsam sorularınıza cevap vermenizi sağlayacaktır. Ev tipi koşu bantları ile profesyonel koşu bantlarını kıyasladığınızda  genelde aynı özelliklerde gözükmektedir. Hız sınırı, kilo sınırı taşıma kapasitesi genelde benzeşebilir.Profesyonel koşu bantları aynı özellikleri sağlamakla birlikte çok daha dayanıklı tasarlanmıştır. en önemli ayrıntı budur. 

Yukarıda geçen her kriter gerçekten irdelenmesi gereken ve tercih yapılırken seçilecek üründe dikkat edilmesi gereken unsurlar olarak ön plana çıkmaktadır. Sadece fiyata endeksli bir araştırma çok hatalı neticeler verecektir. Ve hatta bir süre sonra siz kat be kat pahalıya mal olacağını aklınızdan çıkarmayınız. 
Yukarıdaki kriterler koşu bandı  araştırmasını yaparken model  seçiminde yardımcı olacak unsurlardır. Şimdi ise alacağınızı koş bandının modeline karar verdikten sonra marka seçiminde dikkat edeceğiniz unsurlaları açıklıyoruz. 

  • Koşu bandını seçerken satış sonrasında sürekli ve hızlı teknik destek olup olmadığını araştırmalısınız. 
  • Bulunduğunuz il ve ilçede destek alabileceğiniz teknik servisin var olduğundan emin olunuz. 
  • seçeceğinizi marka ile ilgili yorumları mutlaka okumalısınız. 

Kaynak:



Hiç yorum yok: