8 Aralık 2012 Cumartesi

Spor yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Sağlıklı bir insan olabilmek için düzenli olarak spor yapılmalıdır. Fakat spor yaparken nelere dikkat edilmeli ne gibi şeyler giyilmeli ve giyilmemeli bu konulara dikkat edilmelidir. 
Spor yaparken sporun yapılışı ve sporu hangi dalda olursa ona uygun kıyafetler giyilmelidir. Bu kıyafetler birçok dalda geçerli olan genellikle bol kıyafetler olmalı eşofman vb. olmalıdır.


Örneklemek gerekirse: Diyelim spor salonunda basketbol topu ile basketbol  oynuyorsunuz. Kıyafetinizin basketbola uygun olması gerekir.Bu arada basketboldan bahsetmişken basketbol topunun değdiği yerlerin ne kadar temiz olduğun çok önemlidir. Zira insanların ayakkabıları ile geldiği, insan ve hatta bir çok hayvanın gezdiği yerde basketbol oynadığınızda basketbol topunuz zeminden aldığı mikrobu direk elinize taşır. Elinizi güzelce temizlemez iseniz mikropları direk vücudunuza aktarmış olursunuz. Bence çok önemli bir konur. Dikkat etmekte fayda var diye düşünüyorum. 
    Dar ve rahatsız edici kıyafetlerden uzak durulmalı rahatça hareket edilmelidir. Uzmanların tavsiye ettikleri spor malzemeleri kıyafetleri ve aletleri kullanılırsa spora başlarken belirlenen amaçlara bir adım daha yaklaşmış olmanız mümkündür. Spor yaparken dikkat edilmesi gereken bir başka hususta giymiş olduğunuz kıyafeti hem hareket rahatlığında olması dar olmaması ve kumaşın terlemeye karşı hava alması gerektiğinden bu tür kıyafetler giyilmelidir.


Kıyafetin dışında belirlenen spor alanlarına en uygun ayakkabı seçimi de bir başka önemli başlık olarak dikkat çekilmektedir. Spor yapmaya başlayan insanların öncelikle kendilerini dinlemeleri kontrollü olmaları gerekmektedir. Özellikle dambıl ağırlık kaldıran insanlarda kaslara çok yüklenilmemeli ve nefes alıp vermek kontrollü yapılmalıdır. Genellikle dambıl kullanan insanların birçoğu vücut geliştirme eğiliminde olmalarından dolayı ağırlık eldivenleri kullanmamaktadır.

Voit spor malzemelerini ve çeşitlerini üretirken sporcuya ne kullanması gerektiğini güvenli malzemenin kullanılması hakkındaki gelişmelerini yeni ürünlerin gelişimi ile kanıtlamıştır. Spor yapmak özellikle sağlık
yönünden çok önemli olmasından dolayı geliştirilen ürünlerinde profesyonel olarak üretilmesini hedefler.

KAYNAK:



Hiç yorum yok: