5 Temmuz 2013 Cuma

Koşu Bandı Seçiminde Zemin Türleri - Esnek Zemin - Tartan Zemin

Koşu bantlarında zemin türlerini incelediğimizde karşımıza  bir çok kriter ve terim çıkmakta. Bu yazımızda bu terim ve kriterleri ana başlıklar halinde size sunmak istiyoruz. 
Zemin türlerini bir çok farklı şekilde duyabilirsiniz ki bunlar yaklaşık aynı aynı anlama gelmekteler. Bunar ana başlık halinde aşağıdaki gibidir. 
  • ESNEK ZEMİN
  • TARTAN ZEMİN
  • YUMUŞAK ZEMİN 
Yukarıda görebileceğiniz üzere  zemin özellikleri farklı ifadelerle söylenmektedir ama neredeyse aynı anlama gelmekte. Bununla birlikte esnek zemin sistemi kendi içerisinde farklı türleri de barındırmaktadır. HEpsi esnek zemin olmasına rağmen kulanılan maddenin türüne ve tasarım şekline göre farklı isimlendirmeler yapılmaktadır. Bunlar da kısasa:

Soft Flex
Tri-Belt
Multiflex
cushion system
dualdeck
air shock
double cooling system
six cushion


Yukarıda ifade ettiğimiz tabir ve terimler koşu bantlarında kullanılan esnek zemin türlerinde kullanılan teknolojilerin kısaca isimlendirilmesidir. Farklı ihtiyaçlara göre farklı sistemler geliştirilmiş ve bu da farklı isimlendirmeler oluşmasına neden olmuştur.örneğin bel rahatsızlığı sorunu olan kullanıcı için önerilen esnek zemin sistemi ile yüksek kilolara sahip kullanıcılar için farklı zemin türleri önerilmektedir.  Bir sonraki yazımızda bahsettiğimiz terim ve tabirlerin ve teknolojileri biraz daha inceleyecek ve detaylandıracağız. 
Blogumuzda kondisyon kardio ürünleri ile ilgili gelen sorulara yönelik araştırmalar yapmakta ve bunları uzmanlarına sorarrak cevapları sizlerle paylaşmaktayız. Sorularınızı her zaman bize iletmenizi ve sizin için araştıracağımızı unutmayınız

İstifadeniz temennisiyle.

Hiç yorum yok: