19 Ekim 2012 Cuma

Koşu Bandı Türleri

Koşu bandı alacağınızı zaman öncelikle sizin için hangi koşu bandı türünün uygun olduğunu belirlemelisiniz.
Öncelikle Koşu Bantlarını ana hatları ile 5 ana başlık altında kategorize edebiliriz.

  1. Masajlı-Manüel Eğimli olanlar : Bu tür koşu bantlarında ön tarafta masaj sistemi mevcuttur ve koşu bandının eğimli çalışabilmesini sağlayan bir mekanizması mevcuttur. Yokuş yukarı çıkmakla eşdeğer olan bu sistemin eğim derecesinin ayarlanma sistemi otomatik değildir. Yani koşu bandı çalışırken eğimini değiştiremessiniz. Cihazı durdurmanız ve eğimini ayarlamanız sonra tekrara koşmmaya başlamanız gerekir.  Koşmadan önce veya sonra rahatlamak istediğinizde cihazın ön tarafında bulunan masaj kemeri ile  vücudunuzun herhangi bir bölgesinde  masaj uygulamanız mümkündür  Bu işlem sizin rahatlamanızı sağlayacaktır  Aynı zamanda selülitlerden kurtulmanıza da yardımcı olacaktır.
  2. Masajlı-Otomatik Eğimli olanlar : Bu tür koşu bantlarının farkı koşarken bile eğimi artırarak veya azaltarak devam etmenizi sağlayan otomatik  sisteminin mevcut olmasıdır. Yine ön tarafında masaj sistemi mevcuttur ve vücudunuzun her bölgesine masaj yapabilirsiniz. 
  3. Masajsız-Manuel Eğimli olanlar: Bu tür koşu bantlarında eğim hem otomatik değildir. Hem de masaj sistemi yoktur. Çok fazla konfor istemeyen kullanıcılar bu tür koşu bantlarını tercih edebilirler. En ekonomik modeller bu segmenttedir. Çok ayrıntı istemeyen ve ekonomik tercihler için idealdir.  
  4. Masajsız-Otomatik Eğimli olanlar : Bu tür cihazlarda eğim otomatik olarak ayarlanabilir fakat masaj sistemi mevcut değildir. Spora meraklı ama çok rahatınıza düşkün değilseniz bu tür koşu bantlarını tercih edebilirsiniz. 
  5. Üst Segment-Yarı Profesyonel Koşu Bantları: Fiyat olarak en pahalı cihazlardır. Spor salolarında kullanılacak kadar profesyonel olmamakla birlikte  ev tipi koşu bantlarına göre en üst özelliklere sahip koşu bandı grubudur. 


Hiç yorum yok: