6 Kasım 2012 Salı

KONDİSYON KARDİYO CİHAZLARI İLE ZAYIFLAMA NASIL YAPILIR


Artık günümüzde sağlıklı beslenme ve düzenli spor yapımı ile zayıflamak mümkündür. Fazla kiloların çoğu vücutta depolanmış yağ kitleleridir. 


Vücudumuza yağ depolayan hormon insülindir. Düzenli cardiyo hareketleri ağırlık çalışması ve sağlıklı beslenme ile kilo alımı durdurulabilinir. Vücuttaki yağı atan egzersizlere cardiyovasküler egzersizi denilir. Sağlıklı kilo vermek için yani su kaybetmeden yağ yakımı ile hızlı kilo verilebilir. Vücut oksijen düzeyi yüksek solunum yapar ve yağ yakıcı enzimler çalışır. Kilo vermeden bölgesel zayıflama çok önemlidir. Sadece kişiyi rahatsız eden bölgeden kilo verilebilinir. 


Ağırlık aletleriyle istenilen bölgeden kilo vermek mümkündür. Örneğin kişinin baldır bölgesi çok yağlı ve rahatsız ediyor ise bunu bacak çekme aletiyle yağlardan kurtularak canlandırıp kas oluşumu sağlanabilir. Ama öncelikli olarak kilo problemi olan kişinin rutin sağlık kontrolünden geçmesi gerekir. Bölgesel zayıflamaya başlamadan önce mutlaka hergün yarım saat cardiyo egzersizleri uygulamak gerekiyor. Cardiyonun ardından kalça ve karın hareketlerine geçmek gerekmektedir. Yaklaşık bir hafta bu uygulamaları yaptıktan sonra isteğe ve amaca yönelik sıkılaştırıcı hareketlere geçilebilinir.
Kadınlar için özellikle kollardaki sarkmaları önlemek için ağırlık makineleri önerilmektedir. Düzgün şekilde yapılan hareketler her zaman sonuç verir. Sadece kilo vermek için değil sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olabilmek için hergün mutlaka egzersiz yapmak gerekir. Sağlıklı ve düzgün bir vücuda sahip olmak herkesin arzuladığı bir durumdur.

Hiç yorum yok: